Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2012

το ημερολόγιο ενός αλκοολικού

Οίνος εφραίνει καρδίαν ανθρώπου λένε αλλά φυραίνει νουν. Και άρχισα να προβληματίζομαι λίγο αγαπητέ μου φίλε γιατί άρχισα να το παρακάμνω. Όχι, εν εκατάντησα να ξυπνώ και να ψάχνω ποτό ή να κάθομαι μόνη μου να πίνω. Να σου πω πως τις προάλλες είπαμε να μετρήσουμε τις θερμίδες που πήραμε μετά από την κατάποση αλκοόλ την περασμένη νύχτα. Ήταν κάπου στις 2000..Μάλιστα..2000 θερμίδες και κατά τ' αλλα να χτυπιέσαι στα γυμναστήρια για να χάσεις. Και άρχισα λοιπόν να μπαίνω σε σκέψεις για τους λόγους που πίνουμε.

Το ποτό της κοινωνικότητας

Όλα ξεκινούν έτσι. Επειδή όσο κι αν λατρεύεις την coca-cola εν μπορείς να την πίνεις όλο το βράδυ. Και εν μπορείς να την πίνεις όσο είσαι στο Caveau des Oubliettes και ακούεις σε jazz ήχους το Sunny ή σε happy hour του La Palette μετά το πανεπιστήμιο. Αρχίζεις λοιπόν με καμιά ροζ μπύρα και κανένα παρακμιακό κρασί των 4 ευρώ επειδή η πείρα σου ως πότης και η φοιτητική σου τσέπη δεν σου επιτρέπει να τα σνομπάρεις και σιγά σιγά αρέσκει σου.

Το ποτό του παρατημένου:


 Αύγουστος του 2007. Είσαι σε beach party και σε κάτι ώρες φεύγεις για Παρίσι. Είσαι ήδη σε μια κατάσταση off με τον Σ. Πας για να τον δεις πριν να φύγεις, ελπίζοντας σε ένα σενάριο όπου εκείνος εννα σου πει πόσο σε αγαπά, εννα σου πει να μείνεις ή οτι εννα έρτει μαζί σου για να τα βρείτε και πίσω παίζει κάτι τύπου "κάνε κάτι λοιπόν να χάσω το τρένο". Αντ' αυτού βρίσκεις τον να σαλιαρίζει με μια ξανθή, νομίζεις οτι εν παραισθήσεις εν θέλεις να πιστέψεις το τι σου συμβαίνει. Κατεβάζεις 3 βότκα sprite και ρουφάς δύο καρπούζια στην καθισιά σου τα μαλλιά σου εν πατημένα στην υγρασία και το μάσκαρά σου επήρε την κατηφόρα καθώς πίσω ακούεις κάτι τύπου"να μου μιλάς όπως παλιά απαγορεύεται γιατί δεν θέλω να θυμάμαι άλλο πια". Φτάνεις Λευκωσία στις 6.30 το πρωί πρησμένη στο κλάμα. Έχεις 2 ώρες να φτιάξεις τις τελευταίες βαλίτσες να αποχαιρετήσεις μάμμα παπά σκυλιά γατιά να ξεπεράσεις το hang-over και τον έρωτά σου.


Το ποτό των εορτασμών


Πιάνεις το πτυχίο σου μαζί με τους υπόλοιπους φίλους σου και γιορτάζετε το στην Κύπρο. Αρχίζετε με tequila shots συνεχίζετε με υποβρύχια, με άλλα shots ώσπου χάνεις τον λογαριασμό. Η μια καταλήγει να τσακώνεται με τρίγωνο τύπο  στην πόρτα του Zoo και ο άλλος να θέλει να πάει νοσοκομείο. Μετά που πολλές στάσεις για εμετούς και μια απόπειρα να σκοτώσεις έναν Πακιστανό που βρίσκεται στο δρόμο σου φτάνεις στο Απολλώνειο. Ο φίλος σου πρέπει να κατουρήσει αλλά αδυνατεί λόγω της πίεσης. Περνάς την υπόλοιπη νύχτα στο νοσοκομείο περνώντας τέλεια πρωτίστως επειδή εν είσαι εσύ ο ασθενής και δευτερευόντος επειδή ο ασθενής είναι το πιο γελοίο θέαμα ever.

Το ποτό του να περάσει η ώρα:

Τελειώνεις από τη δουλειά και έχεις event επαγγελματικό σε 2.5 ώρες. Επιλέγεις να πας στον κύριο Δημήτρη στη Λαϊκή Γειτονιά να συναντήσεις τους φίλους σου προηγουμένως. Εν καλοκαίρι όμως επομένως εν έχει καλύτερο πράμα που το ούζο. Πίνεις για το καλοκαίρι που ήρθε, για τις τέλειες διακοπές που έπονται για την παλιά Λευκωσία που εν τέλεια και καταλήγεις να πίνεις δύο μπουκάλες ούζο πλωμαρίου και τρία πιατάκια αγγουράκι. Σηκώνεσαι να πας στο event και εν νιώθεις καθόλου καλά. Μα καθόλου καλά. Κάμνεις το γυρό σου χωρίς να τολμάς να ανοίξεις το στόμα σου να πεις κουβέντα μήπως καταλάβει κανένας τίποτε. Ο υπόλοιπος κόσμος στην πραγματικότητα χέστηκε και σε θεωρεί μια χαζή κοπέλα που ντρέπεται να ανοίξει το στόμα της. Υπάρχει όμως και κάποιος τύπος που σε παίρνει είδηση και χαμογελά σου συνωμοτικά κυρίως επειδή πρέπει να μυρίζεις που μακριά αλλά και επειδή εν το ίδιο αλκοολικός μαζί σου. Καταφέρνεις και κλείνεις συμφωνία 4500 ευρώ. Not bad.

Το ποτό του ερωτευμένου:

Είσαι ερωτευμένος. Πολλά ερωτευμένος. Ο άλλος εν θέλει/εν ξέρει/εν θέλει να ξέρει κι εσύ απλώς θέλεις να μεν το σκέφτεσαι. Θέλεις απλώς να πρήσεις τους δικούς σου ή να πεις κάτι άλλο να ξεχαστείς. Καταλήγεις να πίνεις το ένα ποτό μετά το άλλο. Αναμείξεις περίεργες. Ο μπαρμαν που σε ξέρει και θωρεί ότι εν είσαι καλά κερνά δώστου shots. Ακούεις all of my love Led Zeppelin και θέλεις τόσο πολλά να κλάψεις για το πόσο σε εκφράζει. Ψάχνεις το κινητό σου και στέλνεις ανεκδιήγητα μηνύματα. Αν τύχει και εννεν ένας ο ερωτευμένος στην παρέα αλλά παραπάνω, έχοντας την ίδια ποσότητα αλκοόλ στο συκώτι τους, κάμνεις σίουρα μια περιπολία έξω που το σπίτι ενός εκ των αντικειμένων του πόθου. Βλέπεις αναμμένα φώτα, άλλο αυτοκίνητο σταθμευμένο έξω που το σπίτι του. Επειδή είσαι κακαουσκιάς ή πολλά τυχερός σταματούν σε οι αστυνομικοί και ρωτούν αν ήπιες. Και εσύ να τους λαλείς τον πόνο σου. Να σου βρίσκουν ποσότητα αλκοόλ 42, 37, 29 και να μεν αφήνουν κανένα να φύει να σου εξηγούν οτι οκ είσαι πληγωμένος αλλά εννεν θέμα της Αστυνομίας που μπορεί να λύσει και άλλα διάφορα. Καταλήγεις να τηλεφωνάς στον ένα που τους κολλητούς σου που εν πίνει τίποτε. Και ακούεις το πρήξιμο της ζωής σου για το που οδεύεις ως άνθρωπος και πόσο ανώριμη είσαι. Το δικαστήριο περιμένει σε!

Το ποτό του αρνούμαι να μεγαλώσω

Συμβαίνει μόλις βρίσκεις δουλειά και αποκτάς ωράριο.Απλώς εσύ αρνείσαι να αλλάξεις το πρόγραμμα σου. Αρνείσαι να μπεις στη ρουτίνα του δουλειά -γυμναστήριο- σπίτι, ύπνος στις 23.30. Ακούεις τη φάμπρικα και νιώθεις οτι εγράφτηκε για σένα. Και βκαίνεις κάθε νύχτα πίνεις πίνεις πίνεις για να αποδείξεις οτι αντέχεις και εν σε πιάνει το ποτό γιατί είσαι μικρός ακόμα και μπορείς να τα βκάλεις πέρα. Καταλήγεις να κοιμάσαι 4 ώρες κάθε μέρα. Να ξοδεύεις όλο τον μισθό σου σε βενζίνη και ποτά. Να είσαι ζόμπυ στη δουλειά και να κάμνεις τα τραγικότερα λάθη. Σταματάς το στη φάση που πάεις κάπου και καταλήγεις να κοιμάσαι πάνω στον καναπέ, ή στη φάση που είσαι ένα βήμα πριν την απόλυση.

Το ποτό ίσως να καταστρέφει φίλε που διαβάζεις ακόμα τις ασυναρτησίες μου. Και εν σε αφήνει να χάσεις και τα κιλά που θέλεις. Αλλά περνάς κάτι νύχτες αξέχαστες. Που ούτε το jagger εν μπορεί να τις σβήσει που τη μνήμη σου. Και γνωρίζεις κάτι ανθρώπους μαγικούς. Εν εκατάλαβα ακόμα γιατί. Ίσως επειδή σε αφήνει να είσαι ο εαυτός σου ίσως επειδή ωραιοποιείς τα πάντα επειδή εν έχεις καμιά αναστολή ούτε έξαρση του εγωισμού σου. Ίσως γιατί αν δεν πιείς ένα ποτό παραπάνω να μεν μπορείς να πεις ότι αγαπάς τον άλλο ή να γελάσεις δυνατά. Ή να πεις ένα απλό cheers και να πιάσεις κουβέντα το άτομο που κάθεται δίπλα σου χωρίς να σε ενδιαφέρει αν παρεξηγηθείς. Λάθος ή σωστό έτσι είναι. Το ποτό ίσως να εν η δικαιολογία για πολλές μαλακίες που κάμνεις αλλά όπως και να το κάμεις οι μαλακίες σου εν ο ύμνος της ζωής σου και το μεθύσι σου, εν το μεθύσι για ζωή.17 σχόλια:

Αντρέας είπε...

Πρέπει να σε συγχαρώ για την βοήθεια που προσφέρεις στην δοκιμαζόμενη Κυπριακή οικονομία :):):) Αν σκεφτείς ότι κάθε ποτό έχει ένα καθαρό κέρδος τουλάχιστον 200-300% (και σε κάτι βότκες μπορεί να πάει και στα 500+%) είσαι εθνική ευεργέτης :):):):) Τα κόστη των γυμναστηρίων μετά για να φύγουν οι θερμίδες; :):):)

Σοβαρά τώρα, θα διαφωνήσω με την τελευταία παράγραφο σου. Θεωρώ ότι όλα τα αισθάνεσαι, τα ζεις κλπ (βάλε ότι θέλεις εδώ) πολύ πιο δυνατά και ολοκληρωμένα (κλπ κλπ :)) αν τα περνάς χωρίς τις αναισθητικές/παραισθητικές ιδιότητες διαφόρων χημικών ουσιών :)

marilou είπε...

Ασπούμε, τι να πεις για τούτο το ποστ. Κρατώ την τελευταία παράγραφο!!
Ενιξέρω γιατί πίνουμε, τωρά τελευταία εμπήκα στην κατηγορία του πίνω επειδή αρνούμε να μεγαλώσω τζαι γουστάρω πολλά. Όμως τζαι η σκέψη ότι την νύχτα εννα φκω με τους φίλους μου για ποτό εν τζίνο που μου δια όρεξη ούλλη την μέρα. Προσπαθώ να καταλάβω πως λειτουργεί ο κόσμος που εν βρέθεται κάθε νύχτα με τους φίλους τους για να μπεκροπίει. Φόουμε πολλά μεν φτάσω σε τούτη τη φάση.
Κατα τ'άλλα άνοιξες μου την όρεξη για γερό μεθύσι! Άτε έλα να πίουμε jagger και ούζα!!!

Grouta είπε...

Εμεθυσα, με την κλασσικη εννοια του ορου, 2 φορες στην ζωη μου τζαι οταν το θυμουμαι μονον αμηχανια μου προκαλει...

Αλλον 2-3 ποτα να ερτουμε στο κεφι τζι αλλον η καταχρηση... Ναι 2-3 πλεον εν αρκετα για μενα να ερτω στο κεφι, αφου λογω "υποχρεωσεων" δεν πινω συχνα τζαι πιανει με ευκολα :Ρ

Η υπερβολη εν ναιν ενδεδειγμενη σε καμια περιπτωση ή/και ηλικια...

Πρασινάδα είπε...

Προσωπικά δεν πίνω γιατί το αλκόολ εν μου αρέσκει σαν γευση ουτε καν μεσα στα σοκολατάκια! Επισης εν νοιωθω να μου προσφέρει τίποτε τζαι θα συμφωνήσω 100000% με τον Αντρέα.

Αν μπορώ να σου πω κάτι, ειναι να μην χάσεις το μέτρο.

Ina είπε...

Α ρε Νταφ, με πήρες χρόνια πίσω κυρίως η προτελευταία παράγραφος σου, χωρίς την απόλυση σαν να την έγραψα εγώ.

Δεν έχει λάικ κουμπί να πατήσω.

Ανώνυμος είπε...

Για ακόμα μια φορά, cheers cheers!! http://www.youtube.com/watch?v=JZ0ttzjiMK8 Στέλνω τούτο τζιαι πολλά φιλιά!
Η της μαριλούς:)

Rania είπε...

θα μπορούσα να το είχα γράψει και εγώ αυτό το post:)

if I could I would drink every night..αλλά το συκώτι μου εν έχει άλλες αντοχές!

Ξενοφίλιος είπε...

ααααααααχχχχχ τζιαι πού επήαν οι νύχτες που χάννεις το μέτρημα, που σε κουβαλούν, που κάμνεις τες πιο ειλικρινείς συζητήσεις, ελαφρά τη καρδία, λόγω ποτού...καταραμένη υγεία που είσαι τόσο εύθραυστη...τζιαι αν προσθέσεις τζιαι το τσιάρο που ρέεει αύθονο δίπλα που ένα jagger meister ή μιαν hooegarden έκλεισες τες ζωές μας μες το ποτσίν...

Ina είπε...

Soooo true xenofilios

daffodil lament είπε...

@ antreas χαχαχαχα! ευτυχώς που υπάρχω κι εγώ δηλαδή και "διασώζεται" η κυπριακή οικονομία:Ρ ίσως να μεν το εξέφρασα σωστά θέλω να πω πως τούτες οι διαδικασίες δημιουργούν σου τρομερές αναμνήσεις. όπως επίσης θεωρώ πως οι καλύτερές μου στιγμές ήταν σε περιόδους που εθεωρούσα πως ήμουν τρομερά δυστυχισμένη

@έτερον που βρίσκεται στη Λεμεσό. κι εγώ είμαι στη φάση που αρνούμαι να μεγαλώσω. και μπορώ να σου πω οτι οι πιο καλές μου στιγμές εν με τους φίλους μου και όσο εγωιστικό κι αν ακούεται εν θέλω κανένας να δεσμευτεί σοβαρά επειδή θα χάσουμε τούτη την κατάσταση:Ρ φιλιά πολλά!
@γρουτίτσα μου μπορώ να σου πω οτι εν έκαμα ποτέ κάτι το οποίο να ντρέπομαι,ούτε σεξ ούτε τίποτε και να μετανιώνω.περνώ καλά ως εκεί. σίουρα πάντοτε με μέτρο:)
@πρας μου εγώ δε μπορώ με τίποτε το αλκοόλ στα σοκολατάκια!ακόμα ένα κοινό μας:Ρ προσέχω fear not:)
@ίνα μου σε καταλαβαίνω πλήρως θέλω να μάθω πότε εσταμάτησες!αν και πιστεύκω οτι εν εσταμάτησες:Ρ
@αλκοολα μου! cheers αγαπούμε παυλίδη!!!πιείτε και για μένα πόψε!πολλά πολλά φιλιά!
@ράνια μου ήμουν σίουρη θα εμπορούσε να εν και δικό σου ποστ:) τούτο με το συκώτι προβληματίζει με κι εμένα πάντως..
@ξενοφίλιε επεθυμήσαμε σε έλα πίσω στο μπλογκ! εννα πιώ πόψε ένα jagger στην υγειά σου!

Πατάτα είπε...

aresen mou polla to post sou.. eimai k ego tou potou..areskei mou.. Xalaronei me...

Grouta είπε...

Ρε Νταφ εν τζι εννοουσα να φτασουν τα πραματα ως τζιαμαι. Ουτε γω εκαμα σεξ ή κατι αλλο σοβαρο οταν εμεθυσα!...

Ε ΟΚ... οδηγουσα μιαν μοτορα, που εν ηταν δικη μου, στο αντιθετο ρευμα κυκλοφοριας, με συνεπιβατη την συγκατοικο μου... Α τζαι ημουν σε ημιλυποθυμη κατασταση καποια στιγμη - παντως εν ενωθα... Α ναι... ετζοιμηθηκα τζαι πας τον ωμο νου αγνωστου μες το ΚΤΕΛ για Αθηνα...

Γι αυτο σου λεω οτι φερνουν μου αμηχανια να τα θυμουμαι. Αμα σκεφτεις τι θα μπορουσε να γινει ή τζαι το οτι γινεσαι βαρος σε αλλους (εστω τζι αν εν φιλοι σου) τζαι που σιουρα τζαι τζεινοι εν ναιν με τα καλα τους τζειν τες ωρες...

Ε οπως τζι αν το δεις εν... γωνιαζει :)

Ξενοφίλιος είπε...

Να παρέμβω λίο τζιαι να πω ότι probably οι πιο embarrassing στιγμές της ζωής μας εν τζιαι οι πιό αστείες, ειδικά αν ήταν τζιαι κάποιος sober φίλος μπροστά για να μας το θυμίζει! Άρα εν τζιαι πολλά δυνατές αναμνήσεις. Που εν να είσαι 95 χρονών εν να θυμάσαι τες πιο μεγάλες μαλακίες που έκαμες τζιαι να νοσταλγείς! Guaranteed!

p.s. Sooner or later, I will...
Cheers dear daffodile! =)

daffodil lament είπε...

@ patata τελικά είμαστε πολλοί οι Α.Α μπλόγκερς! χαιρομαι που σου άρεσε:)
@γρουτα είμαι γατούλα μπροστά σου!!!!
φιλιά πολλά!:)
@ξενοφίλιε είσαι τέλια δικός μας!!! εμείς πάντως περιμένουμε σε:)

vanilla είπε...

σα δεν ντρέπεσαι;;!
κορίτσι σε ηλικία γάμου και κάνεις τέτοια;;!! τς τς τς τς!
πως θα σε δωσουμε μετά από ολα αυτά;;!

Μάνα είπε...

εξέχασες το ποτό του απελπισμένου γονιού.
μόλις κοιμηθούν τα βλαστάρια σου και ύστερα από ένα μαραθώνιο να παίξετε, να μιλήσετε, να διαβάσετε, να φάτε, να κάμετε μπάνιο, να διαβάσετε παραμύθι, κάμνεις ένα ποτό δυνατό (παίζεται να μην αντέξεις να φτάσεις το δεύτερο ή το τρίτο για αυτό όσα έχεις σκοπό να κατεβάσεις, τα κατεβάζεις μονορούφι) με ό,τι έχεις στο σπίτι ας πούμε μοχίτο με τόνικ αντί με σόδα (γιαξ αλλά ίντα να κάμουμε) και χαλαρώνεις...

daffodil lament είπε...

@vanilla ποιός σου είπε έτσι πράμα???Εγώ είμαι παιδούλα!

@μάνα mojito με τόνικ?!?!?! εκαταστρέψαν σε οι κόρες:) έχεις τη συμπάθεια και τη συμπόνια μου