Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

fuck buddies really exist?

Πέρασα ολόκληρο το Σαββατοκυρίακο σπίτι. Βλακεία μου επειδή δεν τα κατάφερα να μπώ ακόμα στο xmas mode αλλά όπως και να χει είπα να μείνω σπίτι. Είδα όλες μου τις σειρές και μετά είπα να κατεβάσω καμμιά ταινία. Έτυχε λοιπόν να δω το "love and other drugs" και "no strings attached". Η πλοκή και του ενός και του άλλου ήταν η ηρωίδα που ήθελε να έχει casual relationship με τον πρωταγωνιστή. Η ίδια πλοκή περίπου υπήρχε και στο "friends with benefits". Γυναίκα γνωρίζει άντρα. Θέλει απλώς να κάνει σεξ μαζί του επειδή προφανώς έχει σοβαρά συναισθηματικά issues και άλλα. Ο άντρας σε κάποιες περιπτώσεις θέλει κι εκείνος τούτη την light σχέση σε άλλες περιπτώσεις συμβιβάζεται για να κερδίσει την κοπέλα.

Και άρχισα να αναρωτιέμαι αν το όλο friends with benefits είναι μύθος ή πραγματικότητα. Και αν είναι απλά μύθος γιατί προωθείται τόσο τελευταία?Στην κυπριακή πραγματικότητα πάντως- όσο υπάρχει- δεν έχει τα αποτελέσματα των παραπάνω έργων. Για να γίνω πιο συγκεκριμένη. Πολλοί/ πολλές εμπήκαμε στη διαδικασία τούτης της σχέσης. Μιλώντας για τον εαυτό μου, για να κερδίσω τον πρώην μου που τον ήθελα τρελά και όχι γιατί ήθελα απλώς να κάνω σεξ χαλαρά και να περνώ καλά. Το ίδιο και πολλές φίλες γνωστές. Όλοι όσοι ξέρω που μπήκαν σ αυτή τη διαδικασία ήταν άτομα που είχαν άλλο κίνητρο πίσω από την ιστορία πέραν του σεξ. Επομένως πίσω από αυτή την και καλά απενοχοποιημένη κατάσταση υπάρχει ένα καλά προγραμματισμένο σχέδιο.

Το καλά προγραμματισμένο σχέδιο προνοεί οτι θα είσαι τόσο καλός στο σεξ και τόσο κουλ που θα κάνεις το αντικείμενο του πόθου σου να σε αγαπήσει να μη μπορεί να δει άλλο άτομο και στο τέλος να είναι μαζί σου. Μαζί σου θα ξεπεράσει όλους τους φόβους της δέσμευσης και θα είσαστε μαζί happily ever after.

Τι συμβαίνει όμως όταν ο άλλος δεν το βλέπει έτσι? Και θέλει απλά να κάνει σεξ? Και μαζί με σένα θέλει να κάνει σεξ και με άλλες? Ο εγωισμός και η αυτοπεποίθησή σου γίνεται χίλια κομμάτια. Έχεις συνέχεια ανασφάλειες. Αν βρεθεί κάποιος άλλος καλύτερος? Αν βαρεθεί? Αν αποφασίσει να κάνει σχέση με κάποιον άλλο και εσύ είσαι απλά εκείνος που περνά τον καιρό του? Η όλο κατάσταση γίνεται επιεικώς βασανιστική. Θέλεις να σταματήσεις αλλά δε μπορείς ή στην ουσία δεν θέλεις. Ή φοβάσαι οτι αν σταματήσεις τώρα χάνεται το σχέδιο σου και ενώ είσαι στο τέλος και επομένως στη νίκη παραδίδεις τα όπλα. Αρχίζεις να μισείς τον εαυτό σου επειδή μπαίνεις στη διαδικασία να προσποιείσαι.Να προσποιείσαι οτι δε νιώθεις παρά ότι νιώθεις. Ίσως να σε πιάνουν και οι συντηρητισμοί σου ίσως πάλι να είναι θέμα εγωισμού. Γιατί να μη με θέλει για κάτι πιο σοβαρο? Αρχίζεις στο τέλος να μισείς και τον ίδιο που σε βάζει σ'αυτή τη διαδικασία.

Ποιός όμως φταίει? Εκάματε κάποια συμφωνία. Απλώς σεξ. Τίποτα παραπάνω. Επομένως ο άλλος είναι σωστός απέναντι στη συμφωνία του. Ξέρει τι θέλει πάει βάσει κανόνων. Δεν φταίει γιατί δε ζήτησε ούτε υποσχέθηκε κάτι παραπάνω. Φταίς εσύ? Ίσως να φταις γιατί νιώθεις. Νιώθεις κάτι παραπάνω από το επιτρεπόμενο. Από την άλλη εσύ δε μπορείς να φταίεις, έχεις το αλάθητο του ερωτευμένου. Κανένας δε φταίει στο τέλος απλώς μπαίνεις σε μια περίεργη κατάσταση χάνοντας και τον φίλο σου και το αντικείμενο του πόθου σου ακριβώς γιατί εσύ νιώθεις ή ακριβώς επειδή δε νιώθεις κάτι παραπάνω στην περίπτωση που είσαι ο "άλλος".

Εν τέλει οι fuck buddies ίσως να μην υπάρχουν... Το να κάνεις σεξ χωρίς να ζητάς κάτι παραπάνω από τον άλλο δεν έχει καταφέρει να επικρατήσει ασχέτως των τόσων έργων που το προωθούν. Ίσως στο τέλος να είναι πράγματι ένας μύθος μια ιδέα, η οποία σπανίως μπορεί να ευδοκιμήσει ακριβώς γιατί πάντα ένας εκ των δύο αρχίζει να νιώθει κάτι παραπάνω.

 Υ.Σ Στην περίπτωση που υπάρχει οποιοσδήποτε ο οποίος το έκανε χωρίς να πληγωθεί ή να πληγώσει τότε τον συγχαίρω. Και αρχίζω να προβληματίζομαι ξανά κατά πόσο όντως μπορεί να ευδοκιμήσει.

10 σχόλια:

Ουφ! είπε...

πολλά ενδιαφέρον το ποστ σου... έχω κι εγώ διάφορες παρόμοιες σκέψεις τζαι απορίες... συμφωνώ με όλα όσα λες, πιστεύκω πως σε μια τέτοια σχέση πάντα ο ένας θέλει κάτι παραπάνω που τον άλλο.

Nonis είπε...

είναι ενδιαφέρον, τζαι μπόρει να γίνει μεγάλη συζήτηση επί του θέματος...

συμφωνώ με Ουφ!, σίουρα ο ένας θέλει κάτι παραπάνω που τον άλλο, αλλά νομίζω πιο σωστά να τεθεί για μένα είναι ο ένας θέλει ίσως κάτι διαφορετικό/παραπάνω που τον άλλο.

το καλό είναι να θέλουν τζαι οι 2 κάτι σε μια σχέση, διαφορετικά ή ίδια, εννοείτε πέραν του σεξ...

θεωρώ ότι δεν μπορούν να υπάρξουν fuck buddies, παρά μόνο για ένα μικρό χρονικό διάστημα. σε κάποια στιγμή ο ένας θα θέλει/ χρειάζεται κάτι παραπάνω τζαι θα φτάσουμε στο σημείο των προβληματισμών σου...

Δρακουλίνα είπε...

It's not a myth. Απλά πρέπει να τηρούνται διάφορα άλλα ας πούμε για να είσαι ξεκάθαρος. Τζιαι εν καταλάβω γιατί πρέπει σιου τζιαι καλά να θέλεις σχέση με τον άλλο. Το fuck buddy συνήθως μπορείς να τον έσιεις when everything in your life is fucked up τζιαι εν έσιεις όρεξη/διάθεση για οτιδήποτε άλλο παρά just, well, a good fuck actually.

Neerie είπε...

γίνεται αλλά όι για πολύ τζαι το πιο σύνηθες είναι να χάνουνται μετά που λλίον τζαιρόν είτε διότι ο ένας αρκέφκει να νιώθει κάτι τζαι ο άλλος εν μπορεί να το ανταποδώσει είτε επειδή ένας που τους 2 κάμνει σχέση

ε τζι άμαν χωρίσει μπορεί να ξαναγινούν για λλίον

daffodil lament είπε...

@ουφ ξεκινά πολλά αθώα και στο τέλος κάποιος την τρώει. τούτο εν το πρόβλημα
@νονις για πολλά λίο χρονικό διάστημα επειδή άμαν ο άλλος νιώθει κάτι παραπάνω τότε εν μπορεί να συνεχίσει τούτη την κατάσταση
@δρακουλίνα έχεις δίκαιο εν πολλά όμως βάσει κανονισμών τούτη η κατάσταση. και άμαν είσαι fucked up γίνεσαι περισσότερο άμαν μπαίνεις σε καταστάσεις προσωπικά έτσι νομίζω. εννεν θέμα σχέσης τόσο όσο θέμα συναισθηματικό
@neerie κάτι ξέρεις εσύ..?!:)

Rania είπε...

ενδιαφέρον post..νομίζω μπορεί να συμβεί as long as και οι 2 θέλουν μόνο το sex.
πρέπει να είναι και οι 2 σε μια ηλικία που να μπορούν να το χειριστούν emotionally - δηλαδή να ξεχωρίζουν το physical sex που τα συναισθήματα.
It can work when both are clear on what they want και εξηγούνται που την αρχή.

Μάνα είπε...

and here I am. αντί συγχαρητηρίων προτιμώ κανένα κουτί σοκολάτες.
απλά τηρήθηκαν οι κανόνες. just sex. αλλά υπήρχε καλή φιλία ως υπόβαθρο. ο πυρήνας της σχέσης ήταν και είναι ο σεβασμός, η αλληλοκατανόηση και η αγάπη. φίλοι ακόμη και σήμερα που ο ο καθένας έχει φτιάξει τη δική του οικογένεια. και πάντα έτοιμοι να ακούσει και να βοηθήσει ο ένας τον άλλο.

daffodil lament είπε...

@ ράνια εν εσκέφτηκα ποτέ το θέμα ηλικίας. ναι ίσως παίζει ρόλο:)
@μάνα δεν θα αμφέβαλλα στιγμή οτι θα τα εκατάφερνες εσύ:) μπράβο και στον μοτορτζή που εν υπεράνω τύπος

Ανώνυμος είπε...

δεν το λέω για να χουμίσω το στεφάνι μου αλλά είναι ξεχωριστός. τα πάντα σε μια σχέση είναι θέμα εμπιστοσύνης. χμμ μου έρχεται να γράψω σεντόνι θα το αφήσω για μελλοντικό ποστ. αυτό που θέλω να πω είναι ότι όλες οι σχέσεις απαιτούν ειλικρίνεια.

vanilla είπε...

μια φορά το δοκίμασα.. όπως λες με απότερο σκοπό να τον "τυλίξω"!! χαχα.. περνάγαμε καλά αλλά εγώ ήμουνα ερωτευμένη, αυτός όχι.
τελικά όπως ητανε αναμενόμενο, έφαγα τα μούτρα μου!
δεν ξέρω αν υπάρχει, ούτε αν κάποιοι το έχουνε καταφέρει..
εγώ απλά αποφάσισα ότι δεν το χω..
και δεν ξαναπαίζω με τη φωτιά.. τέλος!
δεν σου λέω τρέχω κατευθείαν για κουφέτα από την πρώτη μέρα..
αλλά το παίρνω χαλαρά, όμορφα και ωραία και όπου οδηγήσει..
κι αν δεν οδηγήσει καλώς..
αλλά δεν ξεκινάω πια κάτι που είναι από την αρχή καταδικασμένο χωρίς μέλλον..
φιλια αγαπημένη