Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

weird weekend

Είχα περάσει πολλά περίεργο σαββατοκυρίακο. Κυρίως επειδή το Σάββατο επήρα την απόφαση να κάμω ανακατάταξη του δωματίου μου να βάλω σε μια τάξη τα συρτάρια μου τις ντουλάπες μου και τη ζωή μου. Έβκαλα δώστου ρούχα τσαλακωμένα που την αχρησιμοποιήτη ντουλάπα μου που είχα ξεχάσει πως υπήρξαν ποτέ μέρος της ζωής μου, κατανομή παπουτσιών να ξέρω τι μου γίνεται τι έχω και τι εν έχω, καλή ώρα όπως τη Ράνια. Κυρίως όμως επειδή εν είχα χώρο για καινούργια πράματα. Ένιωσα και τον παραλληλισμό ότι πλέον η ζωή μου εν στάσιμη όπως τις ντουλάπες μου και τα συρτάρια μου που αποτελούνται μόνο που παλιά πράματα και τίποτε νέο.
Μετά που πολλή οργάνωση έπεσα πάνω σε ένα μπαουλάκι που το έχω που την 1η, 2α λυκείου. Εφύλαα πράματα όπως συνομιλίες μας με τις φίλες μου εισητήρια που συναυλίες εισητήρια που σινεμά κάρτες γενεθλίων κλπ. Που τότε μέχρι πέρσι, πράματα που είχαν σημασία για μένα ακόμα και το 1ο μου τίκετ του μετρό στο Παρίσι. Ψάχνοντας τα ήβρα και σιντί,  γράμματα καρτούλες που μου έκαμνε η 1η μου φυσιολογική σχέση.  Ήμουν 20 τότε πολλά στον κόσμο μου τζίνος ροκάς εναλλακτικός τύπος. Η αλήθεια εν οτι άμαν τον είδα εγώ τον επροσέγγισα πρώτη. Εφορούσε μια φανέλλα ενός όχι τόσο γνωστού ροκ συγκροτήματος. Και θέλοντας εγώ να το παίξω κουλ είπα του ένα τραγούδι τους οτι μου αρέσκει πολλά. Τζαμέ νομίζω εκέρδισα την προσοχή του. Ε και για να μην πολυλογώ είχαμε μια σχέση που εγώ εν ήξερα ποτέ τι μου εγίνετουν και εκείνος ήταν δοσμένος ολοκληρωτικά, ώσπου εν επίεννε η κατάσταση ετσακωνόμασταν εχωρίσαμε και εν ήθελε να μου ξαναμιλήσει. Είχα ξεχάσει κάποιες σημαντικές λεπτομέριες του πόσο καλός ήταν ώσπου ήβρα τα γράμματά του και τα σιντί του με τις αφιερώσεις. Και είπα στον εαυτό μου  για ακόμη μια φορά"ρε βλάκα κάποιος ήταν πραγματικά ερωτευμένος μαζί σου κι εσύ άφησες τον έτσι".
 Ενύχτωσε και μετά από πολλές μπλέ σακκούλες η ντουλάπα και τα συρτάρια ετακτοποιηθήκαν. Αποφασίζουμε λοιπόν να πάμε σε γνωστό μπαράκι της παλιάς Λευκωσίας το οποίο αγαπώ ιδιαίτερα. Διασχίζω τη λήδρας σιγά σιγά σκεπτόμενη πόσο αγαπώ τούτες τις περιοχές και ξαφνικά βλέπω μακριά ένα ζευγαράκι.  Εγύρισα 2η φορά πάνω τους επειδή είμαι γνωστή περίεργη και αδιάκριτη. Το ζευγάρι επλησίαζε, εγώ επροσπαθούσα να καταλάβω αν ήξερα τον άντρα. Ήταν εκείνος! Πριν λίες ώρες εδιάβαζα τα γράμματα του πως ποτέ εν θα σταματήσει να με αγαπά πως είμαι το μόνο πράμα που σκέφτεται και ξαφνικά βλέπω τον να αγκαλιάζει μιαν άλλη. Ήταν διαφορετικός είχε βάλει κιλά ήταν τέλια ψιλοκουρεμένος.Εσταμάτησα. Πρέπει να εφάνηκα ιδιαίτερα ηλίθια. Να κάθομαι να κοιτώ. Είδε με. Εσάστησε, εκατάλαβα το στο βλέμμα του. Μετά εφάνηκε θυμωμένος. Ίσως επειδή έμεινα να κοιτάζω. Επροχώρησε μαζί της ούτε καν να μου μιλήσει. Εγώ εγύρισα πίσω. Να βεβαιωθώ ότι ήταν τούτο που έβλεπα οτι εν με εγελούσαν τα μάτια μου επειδή όπως και να το κάνουμε πόοοοση σύμπτωση να τον δω την ίδια μέρα που εκοίταζα τα πράματά του?
Εν εμπορούσα και δε μπορώ να βγάλω που το μυαλό μου τη σκηνή. Και έννεν επειδή είμαι ερωτευμένη μαζί του ή κάτι παρόμοιο επειδή αν ήμουν κάποιο μέρος του εγκεφάλου μου τότε της συνείδησής μου ήταν να τον έκαμνε να μείνει. Εν εμπορούσα να το ξεπεράσω καθαρά λόγω εγωισμού! και ντρέπομαι που το λέω. Επειδή άμαν κάποιος άνθρωπος υποφέρει μαζί σου και επιτέλους γνωρίσει την ευτυχία-εαν είσαι καλός άνθρωπος - εν πρέπει να χαρείς? Εγώ εν εχάρηκα. Ελυπήθηκα για τον εαυτό μου. Ελυπήθηκα που έμεινα όπως την αποσβωλομένη να κοιτάζω.Ελυπήθηκα που εγώ επροχωρούσα μόνη μου μες τη Λήδρας. Ελυπήθηκα επειδή όπως και να το κάνουμε εκείνος τώρα επήρε την εκδίκησή του, πιάτο που τρώγεται κρύο μεν εκδίκηση δε. Και μένω εγώ να αναρωτιέμαι, μπορεί κάποιος που ορκίζεται για το πόσο σε αγαπά που κάμνει θυσίες απλώς για να εν μαζί σου να μπορεί απλά να προχωρά με τη ζωή του και να κρατά αγκαλιά ανέμελος μια άλλη κοπέλα στη μέση της λήδρας? Μπορεί κάποιος που την άλλη να εν τόσο εγωιστής όσο εγώ? Να σκέφτεται οτι έχασε το "έπαθλό" του? 'Οτι κάποια άλλη μπορεί τώρα να χαρεί τα όσα έχει να της δώσει τα οποία εγώ έτσι απλόχερα επέταξα? Και αν ήβρε τώρα την ευτυχία και τον έρωτα σε μιαν άλλη γυναίκα σημαίνει οτι i've paid my dues στον έρωτα? ότι εν θα μου την ξανακάτσουν πλέον και ότι το κάρμα γυρίζει θετικά τωρά πάνω μου?

6 σχόλια:

vanilla είπε...

έχω υπάρξει σε παρόμοια κατάσταση
και δεν μπορούσα να διαχειριστώ τα αισθήματα μου..
δεν ημουνα σε θέση να διαχωρίσω αυτή τη θλίψη που με ειχε πλημμυρίσει με τον πόνο ή τον έρωτα..
εσύ ξέρεις που στέκεσαι.. και μπορείς να το διαχειριστείς!
υγ: δεν πιστεύω στους αριθμούς στον έρωτα.. δεν θα υπάρξει μόνο ένας που θα σε αγαπήσει ή που θα είναι διαθετημένος να κάνει όλα αυτά για σένα..
θέλω να πιστεύω ότι τα καλύτερα are yet to come! :)

Mana είπε...

Τρομερή σύμπτωση ότι είδες τα γράμματά του και μετά τον ίδιο. Ίσως και για αυτό να αναστατώθηκες τόσο. Ίσως αν ήσουν με κάποιον να μην γύριζες να του έριχνες δεύτερη ματιά. Τι να σου πω… για να μην λειτούργησε τότε η σχέση, ίσως και να μην λειτουργούσε ποτέ. Και το γεγονός ότι κάποιον μπορεί να τον αγαπούμε και να μας αγαπά δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η αγάπη οδηγεί σε μια καλή, όμορφη σχέση. Η ζωή συνεχίζεται εν ολίγοις. Έχε τα μάτια ανοιχτά μέχρι να βρεις αυτό που θέλεις.

Rania είπε...

ένεν εγωισμός να νιώσεις τούτο που ένιωσες. εν φυσιολογικό αίσθημα. ακόμα και αν ήσουν με άλλον μπορεί πάλε να ένιωθες το ίδιο πράμα γιατί κάποτε αγάπησες τούντο άτομο...ναι μεν θέλεις να είναι happy αλλά at the same time ενοχλά σε και λίο που εν μπορεί ναν happy μαζί σου.
what are the odds όμως να τον δείς την ίδια μέρα που τον θυμήθηκες?

daffodil lament είπε...

@ vanilla το ξέρω και το ελπίζω. εσύ πλέον ξέρεις που στέκεσαι?

@ mana ναι ακριβώς ας ήμουν κι εγώ με κάποιον να μεν κοιτάζω όπως την χαντακωμένη! για να είμαι ειλικρινής είμαι καλά μόνη μου νομίζω περνώ πιο καλά μόνη μου παρά με κάποιον επειδή όπως το είπες και το να αγαπάς κάποιον εν σημαίνει οτι περνάς καλά μαζί του.
@ράνια ευχαριστώ επειδή ένιωθα ήδη άσχημα! ξέρω εν έχει έτσι πράμα. ένας λόγος που έμεινα χάσκωντας ήταν οτι εν εμπορούσα να πιστέψω τη σύμπτωση!

vanilla είπε...

προσπαθώ να σταθω ξανα στα πόδια μου.. κάποιες μέρες είναι πιο δύσκολες από κάποιες άλλες, αλλά το βέβαιο έιναι ότι είμαι πιο σίγουρη για μένα πια!

υγ: δεν θα το πιστέψεις!
σήμερα σκεφτόμουνα ότι χρειαζόμουνα μια αλλαγή και έψαχνα στα themes και είχα ψιλοαποφασίσει να βάλω αυτό που διάλεξες!!!!!
εισαι συνεχώς μέσα στο μυαλό μου!!

Rania είπε...

με γειά! ωραία η αλλαγή!