Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

never growing old

Δύσκολο πράμα να μεγαλώνεις. Και δύσκολο πράμα να το συνειδητοποιείς. Οι γιορτές εν η πιο κατάλληλη περίοδος να συνειδητοποιήσεις πόσο άλλαξες σε σχέση με τις άλλες χρονιές. Και φέτος τουλάχιστον εγώ προσωπικά άλλαξα.

Καταλαβαίνεις την περίοδο των γιορτών οτι εμεγάλωσες γιατί

  • Δεν ξοδεύεις τον 13ο σε μια τσάντα. Φυλάεις μέρος των χρημάτων για τις διακοπές σου το καλοκαίρι. Σκέφτεσαι μακροπρόθεσμα that is.
  • Κύριοι στόχοι σου έννεν να χάσεις κιλά να μακρύνουν τα μαλλιά σου και να σε ποθήσει ο Σ με τη νέα χρονιά. Αρκεί σου να είσαι με τους ανθρώπους που αγαπάς, η Μ να βρει την υγεία της και να βρεις μια σοβαρή δουλειά
  • Δεν θέλεις να κάμεις new year's eve σε open bar και να κτυπιέσαι με τραγούδια της Θεοδωρίδου προτιμάς να κάμεις κάτι χαλαρό σπίτι σου
  • Πας στο supermarket και δεν πιάνεις μόνο ποτά παγωτά και μπισκότα αλλά υλικά για να κάμεις απόπειρες να μαγειρέψεις
  • Βλέπεις τον Σ.Στον τόπο όπου δουλεύει ο τρέντυ. Με μια κουκλάρα της οποίας το πόδι της φτάνει ως το βυζί το δικό σου να του χαϊδευκει το αυτί. Και ούτε κλαίεις ούτε οδύρεσαι ούτε κτυπιέσαι. Πλέον ξέρεις οτι έν εχεις έτσι δικαίωμα. Πλέον ξέρεις οτι κάποιος άλλος χαίρεται που είσαι τζιαμέ. Απλώς νιώθεις τζίνο το σφίξιμο στο στομάχι σου. Απλώς πειράζει σε.
Και στο τέλος σκέφτεσαι, οτι εννεν ανάγκη να περάσεις τα τέλεια χριστούγεννα. Τα τέλεια χριστούγεννα στο κάτω κάτω εν υπάρχουν. Ούτε να έχεις την πιο τέλεια χρονιά. Αρκεί σου να είσαι τη δεδομένη στιγμή χαρούμενη. Με τους ανθρώπους που αγαπάς δίπλα σου το ίδιο χαρούμενους.  Εν όπως έλεε και η Meredith στο Grey's  " Its like one day you realize that the fairy tale may be slightly different than you dreamed. The castle, well, it may not be a castle. And its not so important happy ever after, just that its happy right now. "

    16 σχόλια:

    vanilla είπε...

    εχεις τοσο δίκαιο. σε όλα.
    ξεκίνησα να γραφω ενα ποστ με την πρόταση: "κουράστηκα να μεγαλώνω.." αλλά μετά διάβασα το δικό σου.. μερικές φορές εισαι εκεί για να μου απαντας σε αυτά που ακόμη δεν εχω εκφράσει..

    υγ: απόψε πήρα ενα φιλακι (και μια ερωτική εξομολόγηση) απο κάπου που δεν το περίμενα.. δεν ξέρω πως νιωθω ακομη.. αλλά τελικά δεν ειναι τόσο άσχημο να μεγαλώνεις :)

    υγ2: αγαπώ meredith kai grey's.. μάλλον ταυτίζομαι.. ή μάλλον θέλω να πιστεύω οτι ταυτίζομαι...!

    καλό βράδυ!

    Ανώνυμος είπε...

    Χρόνια πολλά. Κάποια στιγμή καταλαβαίνουμε ότι (παρα)μεγαλώσαμε όταν τα περισσότερα χρήματα, τα ξοδεύουμε σε γιατρούς και χάπια!

    Το δυσκολότερο είναι ο χρόνος που φεύγει και εμείς στον απολογισμό μας να είμαστε συνεχώς στο πλην...

    Nonis είπε...

    που ούλο τούτο εκράτησα το: 'απόπειρες για να μαγειρέψεις...'
    χαχαχαχαχα :ρ

    έχεις δίκαιο σε ούλα...
    έρκεται κάποια στιγμή στη ζωή σου που καταλαμβαίνεις ότι η ευτυχία εν κάποιες στιγμές, τζαι πρέπει να τες τζυνηούμε...

    τζαι όπως λαλεί τζαι ο φίλτατος HeatJo, είμαστε συνεχώς στον πλην... το θέμα είναι να είμαστε πλην στα λεφτά, στο σπίτι, στο αυτοκίνητο, αλλά συν στην καρκιάν τζαι στη ψυσιή, τζαι στους φίλους, τζαι στην οικογένεια, τζαι στις στιγμές...

    daffodil lament είπε...

    @ vanilla mou επικοινωνούμε εμείς πώς να το κάνουμε!? ποτέ δεν ταυτήστικα με την Meredith εκτός που τις φάσεις που ήταν πίττα και καημένη. περιμένω λεπτομέρειες για το περιστατικο με το παιδί!!!
    @heatjo χρόνια πολλά ντήαρεστ! εν είμαστε τόοοοσο μεγάλοι ακομα!:)νομίζω πάντα στη ζωή μας εννα νιώθουμε πλην.. επειδή γενικά ως άνθρωποι πάντα θέλουμε κάτι άλλο..είμαστε άπληστοι:)
    @nonis αν θέλω να σε τιμωρήσω θα σου μαγειρέψω να το έχεις υπόψη σου:P πόσο δίκαιο έχεις.. εν όλα θέμα συναισθημάτων να μπορείς να νιώθεις. και η απώλεια και η θλίψη όσο άσχημη κι αν είναι πάλε συν εν για σένα.

    Ænima είπε...

    Έχεις απόλυτο δίκαιο η ζωή εν στάδια που περνούμε. Το μόνο που θα άλλαζα σε τούτα που λες εν το ρήμα "μεγαλώνω" με το ρήμα "ωριμάζω". Έτσι για να μεν μας πέφτει βαρύ :D χρόνια πολλά

    vanilla είπε...

    εμμμ.. διευκρινίζω.. θελω να νομίζω οτι ταυτίζομαι με Meredith (και όλους κατ'επέκταση). στο επαγγελματικό μάλλον. και σε όλη τη φάση της σειράς..όχι σαν χαρακτήρα.. κάπως ετσι φανταζόμουνα οτι θα ειμαι.. ειδικευόμενη χειρουργικής σε μεγάλο νοσοκομείο!
    μετά προσγειώθηκα ανώμαλα με το κεφάλι..!!
    τα μόνα κοινά που έχουμε με τη συνάδελφο(!!) ειναι ότι πίνει τεκίλα (το αγαπημένο μου!!) και όταν είπε την ατάκα "i am dark and twisted inside"!!

    υγ: το παιδί έστειλε και μηνυμα σημερα το πρωί!! δεν το περίμενα να πω την αλήθεια.. Εκπληξη μεσα στα Χριστούγεννα όλο αυτό..!!

    Πρασινάδα είπε...

    Ενεν ότι μεγαλώνουμε..απλά αλλασει η "φαση ζωής" που ειμαστε....η αρφή μου λαλεί age is just a number τζαι έσhει δίκαιο! :)))) Χρονια Πολλα με υγεία! :)

    Grouta είπε...

    Θα συμφωνησω με Ενιμα... ας μεν λεμε μεγαλωνω! Ωριμαζω εν πιο κοντα στην πραγματικοτητα τζαι... πιο διπλωματικο ;Ρ

    Τα τελεια Χριστουγεννα, προϋποθετουν αγνη παιδικη ψυχη. Γι' αυτο τζαι οταν ημασταν μιτσιοι ενιωθαμεν τζεινη την μαγεια. Τα χρονια της αθωωτητας, ομως, περνουν τζαι γινουνται ουλλα πιο δυσκολα. Εχουμεν τα μωρα μας, να μας θυμιζουν πως ηταν. Αμαν τα βλεπεις μεσα που τα μμαθκια τους, αποκτουν ξανα μαγεια...

    daffodil lament είπε...

    @aenima καλωςόρισες και χρόνια πολλά:) συμφωνώ μαζί σου γι'αυτό και ο τίτλος μου είναι "never growing old" κρατούμε το "growing up":)
    @vanilla εγώ εν την εκτιμούσα και πολλά ως γιατρό πάντως. είμαι μεγάλη φαν της christina.αλλά σου έυχομαι να βρεις τον derek;)περιμένουμε ανάρτηση!!!:)
    @prasinada δεν έχουν καμία σημασία οι αριθμοί εν με απασχολεί καθόλου η ηλικία μου προσωπικά. απασχολεί με όμως να μεν γίνω τέλεια σοβαρή και υπεύθυνη ενήλικας. τζαμέ φοούμαι:P χρόνια πολλά και καλά πρας μου!
    @grouta τούτη η διπλωματία θα μας φάει! :P έχεις δίκαιο μόνο μέσα που τα μάτια των μωρών μπορείς να "δεις" τα χριστούγεννα. εσύ είσαι παιδική ψυχή ούτως ή άλλως:)

    Neerie είπε...

    άρεσεν μου το ποστ

    όντως αρκεί σου μια ευτυχισμένη στιγμή... οι ευτυχία εν στιγμές νομίζω, έννεν σταθερή κατάσταση

    εγώ που είμαι νάκκον πιο μεγάλη, θωρώ ακόμα μεγαλλύττερες τις διαφορές, έδωσες μου ιδέα για ποστ
    (μόλις εξατμιστεί η Ιβάνα)

    Mana είπε...

    Παγωτα σοκολατες και μπισκοτα πιανεις ωσπου να σου πει π γιατρος οτι εσσεις διαβητη.

    Αντρέας είπε...

    Μεγαλώνουμε; χμμμμμ.... Μάλλον είμαστε 18 χρονών με κάποια χρόνια πείρας :)

    daffodil lament είπε...

    @neerie εε όι και νάκκον πιο μεγάλη. βασικά εξέχασα να γράψω την άφιξη των φοιτητών του εξωτερικού ότι τα τελευταία χρόνια φακκά μου. στοιχείο ότι εμεγαλώσαμε. αναμένω όμως το ποστ σου:)
    @mana εννοείται! απλώς ψωνίζεις κι άλλα πράματα τωρά
    @αντρέας καλωσόρισες:) θα το κρατήσω το 18 αλλά χωρίς τις υποχρεώσεις των ενήλικων;)

    Ουφ! είπε...

    ωραίο ποστ :-)

    πως φεύγουν έτσι τα λεφτά όμως ρε παιδί μου... ούφφφου!

    το "ωριμάζω" μου φαίνετε χειρότερο που το "μεγαλώνω"... άλλωστε και ένα δεκάχρονο μεγαλώνει για να γίνει 18χρονο χε χε χε

    daffodil lament είπε...

    @ουφ χεχεχχε πως φεύγουν ρε παιδί μου τα λεφτά! τελικά ούτε για τα ταξίδια μου εμπόρεσα να φυλάξω:) εμμ.. από αυτή την οπτική γωνία ναι έχεις απόλυτο δίκαιο!!! χεχεχε!:)

    Rania είπε...

    πολλά σωστά συμφωνώ σε όλα..couldn't have said it better!

    ελπίζω το 12 να είναι καλή χρονιά με υγεία πάνω απ'όλα για όλους.